dark entries review: here is the night ep

hunter complex - here is the night ep outside frontEeder hadden we het al over Hunter Complex die mij heerlijk wist te verrassen met zijn synthpop dat ontegensprekelijk gebaseerd is op de jaren ’80 en daar tamelijk unieke dingen wist met te doen.

Als aanloopje tot die eerste cd bracht het Nederlandse label Narrominded de single Here Is the Night uit, die je trouwens op de site gratis kan downloaden.

Zoals eerder vermeld is Hunter Complex het new wave/synthpopproject van de Nederlandse electronica-artiest Lars Meijer.

Het is maar de vraag of we een gratis EP (die dus ook als volwaardige cd in digipack verkrijgbaar is) even streng moeten beoordelen dan wanneer je er geld moet voor neer leggen. Zoals tegenwoordig bij alle singles het geval is, is dit weer een uitgebreide collectie van remixes geworden (niet dat je dat nu echt hoort want artiesten als Garçon Taupe, Spoelstra of Coen Oscar Polack maken het origineel bijna onherkenbaar) en het durft wel eens de richting uit te gaan van Jan Hammer en mensen met een goed geheugen weten dat dit de ex-jazzartiest is die destijds hoge toppen scoorde met zijn Miami Vice-nummertjes, een serie waar Lars Meijer een zwak voor heeft.

Synthpop met een funky touch dus en alhoewel ik het best leuk vindt sluipt ergens het gevaar dat u zou kunnen denken dat de full cd van Hunter Complex van hetzelfde laken een broek is, wat dus niet het geval is.

6/10

Didier Becu

original article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *