dark entries review: retro retry 2: another another green world

retro retry 2: another another green world outside frontIedere mens heeft wel zo zijn goden en dat is eigenlijk niet meer dan normaal in dit leven. Noem het escapisme of wat dan ook, maar in mijn lijstje stonden (staan) verschillende namen waaronder Brian Eno.

Het belang van Eno hoeven we hopelijk aan niemand nog uit te leggen gewoonweg omdat hij de schepper is van de ambientmuziek.

Doorheen de jaren ’70 bracht deze ex-Roxy Music muzikant heel wat lp’s uit op EG Records waaronder Another Green World.

Het Nederlands electronicalabel Narrominded vond het een goed idee om klassiekers uit de kast te halen en track per track te laten interpreteren door diverse artiesten.

Eerder viel al de keuze op Sonic Youth’s Evol en nu dus deze Eno-klassieker.

Laten we eerlijk blijven, alleen Eno kan Eno zijn en dat hebben de artiesten op deze plaat perfect begrepen en zo kozen ze allen voor een eigenzinnige interpretatie wat deze plaat een soort van tweede leven oplevert.

Dat kan gaan van Kraftwerkiaanse 80’s pop, tranceachtige techno tot eerder minimalistische dingen en neen, we gaan heiligschennis plegen door te zeggen dat sommige tracks beter zijn dan het origineel maar ze zijn op zijn minst even interessant.

Tot de deelnemende artiesten behoren o.a. Legowelt (wellicht de bekendste naam), Rude 66, Hakki Takki, Puin + Hoop en een massa anderen.

Zeer interessant plaatje!

8/10

Didier Becu

original article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *