musicfrom.nl review: here is the night ep

hunter complex - here is the night ep outside frontBinnenkort verschijnt bij Narrominded het titelloze debuutalbum van Hunter Complex. Dit is een project van Lars Meijer, die eerder actief was in Psychon en Living Ornaments en een aantal jaren geleden een tweetal lo-fi popalbums maakte. Bovendien is Meijer mede-eigenaar van Narrominded.

Als opwarmertje voor het album heeft Narrominded de ep Here Is the Night uitgebracht. Deze ep is op cd verkrijgbaar, maar ook gratis te downloaden. Op Here Is the Night vinden we vier versies van de gelijknamige track en daarnaast de Extended Instrumental versie van het nummer Fashion Street.

Na de lo-fi pop van Larz en de experimentele elektronica van Psychon en Living Ornaments, gooit Meijer het met Hunter Complex over de synthpop boeg. De albumversie van Here Is the Night is een donker synthpopnummer met een duidelijk jaren ’80 gevoel en nogal monotone zang. Een geslaagd nummer dat veel goeds belooft voor het album.

Hierna volgt een drietal remixen van Here Is the Night, waarvan die van Spoelstra het dichtst bij het origineel blijft. De remix van Garçon Taupe begint met tribal-achtige ritmes uit een doosje en eindigt met toongeneratorgeluiden die we ook kennen uit Eboman’s Donuts With Buddah. Coen Oscar Polack’s Morning Version van Here Is the Night is een zeer trage ambientversie.

De afsluitende track op Here Is The Night is Fashion Street in de Extended Instrumental versie. Dit is een rustige poptrack met eveneens een duidelijke link naar de jaren ’80, compleet met foute gitaarsolo. Het nummer is echter lang niet zo donker als Here Is the Night.

Here Is the Night is een interessante ep, waarvan vooral de titeltrack ons nieuwsgierig maakt naar het album van Hunter Complex.

Eric Rijlaarsdam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *