kicking the habit review: heat

hunter complex - heat frontHet Nederlandse Narrominded heeft weer heel wat moois op de planning staan de komende tijd, te beginnen met een nieuwe plak vinyl met retrofuturistische synthpop van het Haarlemse Hunter Complex. Heat heet de plaat, opvolger van het zelfgetiteld debuut uit 2010. En wij hebben de eer om het titelnummer en opener van de plaat te mogen premièren. Waarom? Omdat we meteen verslaafd zijn aan de meditatieve synthscapes met galmende zang en nerveuze beats op Heat.

Knap is ook hoe de onderkoelde elektronica en synths nog eens effectief extra vaart krijgen vanaf 1:20 en hypnotiserend op je inwerken. Heat staat vol van zulke filmische, mysterieuze spacepop met licht onheilspellende ondertoon waar je naar blijft terugkeren. De cover van de plaat past wat dat betreft perfect: al snel vraag je je af wat er in hemelsnaam aan de hand is met die schijnbaar gestrande auto in dat ruige, verlaten landschap van de normaal zo weidse woestijn.

Heat verschijnt op 30 augustus via Narrominded als gelimiteerde LP van 200 stuks met 100 exemplaren op transparant oranje vinyl en 100 exemplaren op zwart vinyl. Op diezelfde avond wordt de plaat gepresenteerd (samen met die van Rooie Waas) in De Nieuwe Anita, Amsterdam. Narrominded heeft nog veel meer moois op de planning voor de komende maanden, houdt het label dus vooral goed in gaten.

Barry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *