written in music review: hours

hunter complex-hoursVorig jaar kende Hunter Complex met het album Heat een carrièrehoogtepunt. Het album, ook wel omschreven als een mix van Tangerine Dream, John Carpenter film scores en Simple Minds anno 1981/82 werd goed ontvangen in de internationale pers.

De fraaie albumafsluiter Hours is recentelijk verkozen tot tweede single van de plaat. Een nummer dat binnen vijf minuten een breed scala aan sferen neerlegt middels de mooiste eighties-elektronica die de laatste tijd in Nederland werd gefabriceerd.

Als extra’s komen er nog twee interessante remixen voorbij, beiden van Heat-tracks. Serious Glass werd door het audio-grafische project The No onder handen genomen. Dit resulteert in een flinke EBM en darkwave-injectie die er mag wezen. Vergeleken met de albumversie is deze single-versie beduidend meer upfront. Prima remix.

Drvg Cvulture nam in het verleden op voor roemruchte undergroundlabels als KK en Bunker en was ook te horen op de prachtige verzamelaar Retro Retry 2: Another Another Green World uit 2009. Hij trekt ruim zeven minuten uit voor het opbouwen van zijn versie van Highway Hypnosis. Deze even weelderige als donkere mix geeft een heel nieuwe dimensie aan het oorspronkelijke, verheven highway-gevoel van het orgineel.

Wie nieuwsgierig is naar het live-geluid van Hunter Complex kan op 6 juni terecht in het Patronaat in Haarlem.

Edwin Hofman

original article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *